Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Μαρ-2021 08:40

  AstraZeneca: Κατά 76% αποτελεσματικό το εμβόλιο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία

  Η AstraZeneca “τρέχει” να προσαρμόσει το εμβόλιό της στις μεταλλάξεις του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελαφρώς χαμηλότερη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, στο 76% έναντι 79% που είχε ανακοινώσει η φαρμακοβιομηχανία στην προηγούμενη επίσημη ανακοίνωσή της, έδειξαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά την αμφισβήτησή τους από επιτροπή των ΗΠΑ.

  Η εταιρεία εξέδωσε νέα ανάλυση με επικαιροποιημένα στοιχεία για τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής στις ΗΠΑ, αφούτου η Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB)του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών (NIAID) των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία ότι η αρχική αποτελεσματικότητα του 79% βασίστηκε σε ξεπερασμένες πληροφορίες.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το NIAID, η επιτροπή εξέφρασε "την ανησυχία της για το γεγονός ότι η AstraZeneca ενδέχεται να χρησιμοποίησε μια παρωχημένη πληροφορία στις δοκιμές αυτές, κάτι που πιθανόν να οδήγησε σε μη ολοκληρωμένη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας” του εμβολίου.

  Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά η εταιρεία, η προηγούμενη ανάγνωση βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έως τις 17 Φεβρουαρίου. 

  Σε κάθε περίπτωση η δυσλειτουργία των δεδομένων ενδέχεται να καθυστερήσει την ικανότητα του εμβολίου να κερδίσει την κανονιστική άδεια των ΗΠΑ, αν και πιθανότατα θα εξακολουθήσει να παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναστολή της πανδημίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ