Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαρ-2021 09:29

  Εμβόλιο AstraZeneca: 79% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19, 100% κατά νοσηλείας-θανάτου στις κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ

  Εμβόλιο AstraZeneca: 79% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19, 100% κατά νοσηλείας-θανάτου στις κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά 79% στην πρόληψη της ασθένειας στις κλινικές δοκιμές του στις ΗΠΑ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έγκρισή του από τις αρχές της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης την οποία πραγματοποίησε σε 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους γηραιότερους πολίτες, άνω των 65 ετών, που αποτέλεσαν το 1/4 του δείγματος των εθελοντών, καθώς η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα είχε αμφισβητηθεί έντονα.

  Το εμβόλιο αποδείχθηκε εξάλλου 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης, νοσηλείας και θανάτου από τον κορονοϊό.

  Τα αποτελέσματα αναμένεται να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, μετά τα προβλήματα στις πρώτες κλινικές δοκιμές, όπου είχε γίνει χρήση λάθος δόσης, αλλά και μετά τη σύγχυση όσων αφορά ζητήματα παρενεργειών, κυρίως στην Ευρώπη.

  Διαβάστε ακόμη: 

  Νότια Αφρική: Πούλησε 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca - Θα διανεμηθούν σε 14 αφρικανικές χώρες

  Ιταλία: Όσοι αρνούνται το εμβόλιο της AstraZeneca θα έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ