Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 09:37

  Μπορέλ: Η ΕΕ πρέπει να ελαφρύνει το βάρος της Τουρκίας στο προσφυγικό

  Μπορέλ: Η ΕΕ πρέπει να ελαφρύνει το βάρος της Τουρκίας στο προσφυγικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξει την Τουρκία, μιας και η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, δήλωσε ο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις 18 Μαρτίου. 

  Ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε τις παρατηρήσεις του μετά από επίσκεψη στο κέντρο διοίκησης της Επιχείρησης "Ειρήνη", την πρωτοβουλία της ΕΕ για την εφαρμογή εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

  Όσον αφορά τη συμφωνία προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας, ο Μπόρελ είπε ότι η παράνομη μετανάστευση σταμάτησε και σώθηκαν πολλές ζωές χάρη στη συμφωνία.

  "Αυτή η συμφωνία εξακολουθεί να ισχύει και η εφαρμογή της πρέπει να συνεχιστεί", πρόσθεσε.

  Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να ελαφρύνει το βάρος της χώρας.

  Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της ΕΕ βάσει αυτής της συμφωνίας πηγαίνει απευθείας σε μετανάστες και όχι στην τουρκική κυβέρνηση, σημείωσε.

  "Στην Τουρκία, έχουμε επίσης μια καλή δυναμική, μετά τις διερευνητικές συνομιλίες τους με την Ελλάδα", δήλωσε ο Μπόρελ.

  "Θα παρουσιάσω μια έκθεση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα περιγράψω τις τρέχουσες τάσεις και θα προτείνω έναν δρόμο μπροστά για να εδραιώσουμε μια εποικοδομητική στάση, ενώ ταυτόχρονα είμαι έτοιμος να λάβουμε μέτρα εάν είναι απαραίτητο", τόνισε.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ