Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Μαρ-2021 20:21

  AstraΖeneca: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων

  AstraΖeneca: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αυξάνει τον κίνδυνο πήξης του αίματος" ανέφερε η AstraZeneca Plc σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία ανέφερε ότι παρακολουθεί προσεκτικά όλα τα διαθέσιμα δεδομένα που υπάρχουν για περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα και δεν παρουσιάζουν ενδείξεις κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα.

  Η AstraZenca ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί συνεχώς όλα όσα σχετίζονται με την ασφάλεια του εμβολίου της.

  Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανέφερε ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

  Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει ενδελεχώς όλες τις περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν αναφερθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

  Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι σπάνια κατάσταση. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο διενέργειας μεγάλου αριθμού εμβολίων, είναι αναμενόμενο να εμφανίζεται χρονική σύμπτωση με την εκδήλωση τέτοιων επεισοδίων. Η χρονική σύμπτωση, όμως, διαφέρει από την αιτιολογική συσχέτιση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  Kυκλοφορεί μαζί με το FORBES
  Σάββατο 24 Απρ 2021