Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Μαρ-2021 21:23

  Bloomberg: Σε καθεστώς πτώχευσης η Greensill

  Άμυνα στις διεθνείς αναταράξεις «παίζει» το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Greensill Capital υπέβαλε αίτημα πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα βήμα που ολοκληρώνει την εντυπωσιακή κατάρρευση για τον όμιλο χρηµατοπιστωτικών υπηρεσιών καθώς εταιρείες που ήταν έτοιμες να την στηρίξουν τελικά αποχώρησαν, λόγω των ανησυχιών για την αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Δικαστήριο στο Λονδίνο πραγματοποίησε σήμερα ακρόαση για την αξιολόγηση του αιτήματος της εταιρείας. Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Credit Suisse Group AG να "παγώσει" και στη συνέχεια να ξεκινήσει να μειώνει κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολ. για αγορές προϊόντων της Greensill.

  Αυτή η απόφαση προκάλεσε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές να κλείσουν την τράπεζα της εταιρείας στη Γερμανία, αναφέρει το Bloomberg. Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα, η Greensill Bank AG έκλεισε με απόφαση της γερμανικής εποπτεύουσας τραπεζικής αρχής BaFin, ενώ δρομολογήθηκε έρευνα για πιθανές λογιστικές παρατυπίες.

  Η Greensill παραμένει σε συνομιλίες με την Athene Holding Ltd. για την πώληση ενός μέρους των δραστηριοτήτων της, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. Σημειώνει πάντως ότι μία πιθανή συμφωνία θα καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από την αποτίμηση των 7 δισ. δολ. που είχε διαπραγματευτεί η εταιρεία όταν εξέταζε το ενδεχόμενο της χρηματιστηριακής εισαγωγής της.

  Η κατάρρευση της Greensill έλαβε χώρα σε λίγες μόνο ημέρες, με φόντο το παγκόσμια κύμα ανησυχίας που κατέκλυσε τις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο της κρίσης της Greensill ήταν τα δάνεια που έγιναν στον κλάδο χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εταιρείες που στήριζαν την Greensill, όπως η Credit Suisse, η Softbank Group Corp. και η GAM Holding Corp. εξέφρασαν ανησυχίες για το χρέος, προκαλώντας κλυδωνισμούς στον όμιλο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ