Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 17:23

  Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις ονομαστικές αποδόσεις των ομολόγων

  Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις ονομαστικές αποδόσεις των ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις ονομαστικές αποδόσεις των ομολόγων για να κρίνει εάν οι συνθήκες χρηματοδότησης στη ζώνη του ευρώ είναι αρκετά ευνοϊκές για να στηρίξουν την οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

  "Στο ευρύ φάσμα δεικτών που παρακολουθούμε για να εκτιμήσουμε εάν οι συνθήκες χρηματοδότησης εξακολουθούν να είναι ευνοϊκές, τα ημερήσια δεικτοποιημένα επιτόκια ανταλλαγής και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είναι ιδιαίτερα σημαντικές παράμετροι", ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

  Το σχόλιο της επικεφαλής της ΕΚΤ υποδηλώνει πιθανή ανησυχία ότι οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν αυξηθεί, παρά τη δέσμευση της ΕΚΤ να διατηρήσει τους εξαιρετικά χαλαρούς όρους χρηματοδότησης, σημειώνει το Bloomberg.

  Τα ευρωπαϊκά ομόλογα διεύρυναν τα κέρδη τους μετά το σχόλιο της Κριστίν Λαγκάρντ, με τις αποδόσεις του γερμανικού 30ετούς να υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,16%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ