Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2021 15:01

  Παραλήρημα Ακάρ: "Επιτρέπει" την επίσκεψη Ελλήνων πολιτικών σε νησιά αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο στα ακριτικά!

  Παραλήρημα Ακάρ: "Επιτρέπει" την επίσκεψη Ελλήνων πολιτικών σε νησιά αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο στα ακριτικά!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το άσπρο μαύρο προσπαθεί να παρουσιάσει για ακόμα μία φορά το καθεστώς Ερντογάν, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη στην προκλητική ρητορική έναντι της Ελλάδας.

  Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στο Καρς της αρχαίας επαρχίας Χορζηνής, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων Τούρκων και Αζέρων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

  Σε μία άκρως ειρωνική φράση ο Ακάρ επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί: "Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο" ανέφερε.

  Στη συνέχεια δεν άφησε ασχολίαστη και την προμήθεια των Rafale, καθώς όταν εξοπλίζεται η Ελλάδα είναι πρόκληση, αλλά όταν το κάνει η Τουρκία, είναι... Τρίτη: "Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά. Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας. 

  Εξακολουθώντας να μπλέκει όλα τα θέματα μαζί σε ένα on camera παραλήρημα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: "Πώς θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις", ενώ κατέληξε, μετά από όλη αυτή την επίθεση να αποκαλέσει τους Έλληνες φίλους: "Οι  Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ