Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 12:38

  Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο, "ο Μητσοτάκης να μάθει τα όρια του"

  Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο, "ο Μητσοτάκης να μάθει τα όρια του"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:20

  Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε ξανά σήμερα το ομοσπονδιακό μοντέλο για την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή είναι ένα μοντέλο δυο κρατών, όπως μεταδίδει το Anadolu.

  "Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να είναι τα θύματα από το αδιέξοδο των τελευταίων 50 ετών", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

  Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη "να μη προκαλεί" και να μάθει "τα όρια του".

  Απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να συναντηθεί με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό. "Αν δεν ξέρεις τα όρια σου είναι σαν να κλοτσάς το τραπέζι [των διαπραγματεύσεων]", ανέφερε.

  Σε ένα νέο παραλήρημα ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε μάλιστα ότι "θα μάθετε καλά την τρέλα των Τούρκων".

  Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις ανέφερε: "Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Κάνετε λάθος αν έχετε τέτοια εντύπωση. Όποια βοήθεια και αν έρθει να ξέρετε, η Τουρκία είναι όρθια και στη θέση της και ξέρει και το που και το τι μπορεί να κάνει".

  Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα αγνοεί την τουρκική κοινότητα στο νησί και έχει καταδικάσει τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία για 50 χρόνια. "Δεν έχει νόημα να μιλά κανείς για τις παλιές φόρμουλες. Το θέμα της Κύπρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια νέα προσέγγιση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πνεύμα της νέας εποχής".

  "Οι τελευταίες ανακοινώσεις από την Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά της που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους. Τώρα δεν υπάρχει άλλη οδός στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών", τόνισε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ