Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 12:29

  Luckin Coffee: Κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας

  Luckin Coffee: Κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 (χρεοκοπία) κατέθεσε η κινεζική αλυσίδα Luckin Coffee στη Νέα Υόρκη.

  Όλα τα καταστήματα της αλυσίδας καφέ θα παραμείνουν ανοιχτά, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Luckin.

  Τον Δεκέμβριο οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία για λογιστική απάτη, τονίζοντας επίσης ότι είχε παραποιήσει τις πωλήσεις και άλλα οικονομικά στοιχεία, για να παρουσιάσει ένα πιο θετικό προφίλ για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι η εταιρεία είχε παραποιήσει τα στοιχεία της "φουσκώνοντας" τις πωλήσεις περισσότερο από 300 εκατ. δολ. στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2019 και Ιανουαρίου 2020. 

  Σε αυτό το πλαίσιο οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 180 εκατ. δολ. 

  Σημειώνεται ότι η Luckin Coffee επισήμως δεν έχει ούτε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τις κατηγορίες. 

  Η φερόμενη παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας αφορούσε τα μεγέθη του κύκλου εργασιών, των εξόδων αλλά και των λειτουργικών ζημιών και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δοθεί η λανθασμένη εντύπωση στους επενδυτές ότι η εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακή ανάπτυξη, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

  Η κατάρρευση της αλυσίδας οδήγησε σε νέο εξονυχιστικό έλεγχο των κινεζικών εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Επίσης, δημιούργησε εκ νέου ανησυχίες στους επενδυτές όσον αφορά τη διαδικασία εταιρικής διακυβέρνησης των κινεζικών εταιρειών.

  Η  Luckin Coffee ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργούσε 3.898 καταστήματα έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ διατηρούσε και επιπλέον 894 καταστήματα μέσω συνεργασίας. Η εταιρεία προσέλκυε τους καταναλωτές προσφέροντας τεράστιες εκπτώσεις και σκόπευε να φτάσει τα 10.000 σημεία πώλησης έως τα τέλη του 2021. 

  "Η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 δεν σημαίνει ότι η Luckin θα κλείσει" δήλωσε ο Jason Yu, managing director της Kantar Worldpanel Greater China. "Μπορεί να εκμεταλλευτεί την αίτηση προκειμένου να "ξεφορτωθεί" το χρέος, να κλείσει κάποιες μη κερδοφόρες δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στη βασική της δραστηριότητα" συμπλήρωσε ο ίδιος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ