Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 19:57

  Η Uber εξαγοράσει την startup εταιρεία παράδοσης αλκοόλ Drizly έναντι 1,1 δισ. δολαρίων

  Η Uber εξαγοράσει την startup εταιρεία παράδοσης αλκοόλ Drizly έναντι 1,1 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Uber Technologies προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας Drizly, η οποία έχει αναπτύξει την εφαρμογή παραγγελίας και παράδοσης αλκοολούχων ποτών, έναντι τιμήματος 1,1 δισ. δολαρίων, ποντάροντας ότι η ζήτηση για κατ’ οίκον παράδοση θα διατηρηθεί και μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς που έχει κάνει η Uber από τον περασμένο Ιούλιο, όταν απέκτησε την εφαρμογή παράδοσης φαγητού Postmates.

  Οι μέτοχοι της Drizly θα λάβουν σε αντάλλαγμα μετοχές της Uber, ενώ σε μετρητά θα καταβληθεί λιγότερο από το 10% του τιμήματος, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τρίτη.

  Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για την Drizly, καθώς ο κατ’ οίκον περιορισμός των καταναλωτών, λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, αύξησε τη ζήτηση για την παράδοση αλκοολούχων ποτών στο σπίτι.

  Η Drizly έχει παρουσία ήδη σε περισσότερες από 1.400 αμερικανικές πόλεις, όπου μέσω της εφαρμογής της συνδέει τους καταναλωτές με τοπικά καταστήματα πώλησης αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με την ίδια, τον Μάιο, περίπου στο αποκορύφωμα του lockdown στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση της τάξης του 400%, με τους καταναλωτές μάλιστα να παραγγέλνουν και να ξοδεύουν περισσότερα ανά παραγγελία.

  Η εξαγορά της Drizly θα διευρύνει τις υπηρεσίες παράδοσεις της Uber σε μια νέα, αναπτυσσόμενη κατηγορία προϊόντων.

  Εντάσσεται δε στον ευρύτερο μετασχηματισμό της Uber, η οποία λόγω της πανδημίας έχει μετατραπεί από εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ανθρώπων σε εταιρεία παράδοσης φαγητού.

  Η Uber θα προσθέσει την εφαρμογή της Drizly στην υπηρεσία Uber Eats, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες της να παραγγέλνουν πέρα από φαγητό και είδη παντοπωλείου και αλκοολούχα ποτά. 

  Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ