Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 23:25

  Alpha Global: Οι εργαζόμενοι της Google δημιούργησαν παγκόσμιο σωματείο

  Alpha Global: Οι εργαζόμενοι της Google δημιούργησαν παγκόσμιο σωματείο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπάλληλοι της Google από όλο τον κόσμο δημιουργούν σωματείο, λίγες εβδομάδες αφότου οι εργαζόμενοι στον διαδικτυακό γίγαντα και άλλες μονάδες της μητρικής εταιρείας Alphabet δημιούργησαν μια συνδικαλιστική οργάνωση στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

  Η UNI Global Union, η οποία εκπροσωπεί περίπου 20 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως, δήλωσε τη Δευτέρα ότι βοήθησε στη δημιουργία της Alpha Global, του σωματείου της Google που περιλαμβάνει πολλές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Alpha Global θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Alphabet για πλήρη απασχόληση καθώς και των προσωρινών εργαζομένων, των πωλητών και των συμβασιούχων, δήλωσε η UNI Global.

  "Τα προβλήματα στο Alphabet... δεν περιορίζονται σε καμία χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε η Γενική Γραμματέας της UNI Κρίστι Χόφμαν.

  Μετά από χρόνια διαμαρτυριών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τις επιχειρηματικές πρακτικές, 200 εργαζόμενοι της Google ίδρυσαν την Alphabet Workers Union, μια λεγόμενη "ένωση μειονοτήτων", στις αρχές Ιανουαρίου.

  Σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο των ΗΠΑ, η Alphabet μπορεί να αγνοήσει τις απαιτήσεις της ένωσης έως ότου η πλειοψηφία των εργαζομένων την υποστηρίξει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ