Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 12:05

  Η Βοοhoo αγοράζει την Debenhams για £55 εκατ. αλλά κλείνει τα καταστήματά της

  Η Βοοhoo αγοράζει την Debenhams για £55 εκατ. αλλά κλείνει τα καταστήματά της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρείας λιανικής ένδυσης Boohoo ανακοίνωσε πως αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα από τα 118 καταστήματα ή το εργατικό δυναμικό της. 

  Η Boohoo δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα ωστόσο η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει πως 12.000 θέσεις εργασίας και το δίκτυο καταστημάτων της πρόκειται να χαθούν. 

  Η αλυσίδα Debenhams που μετρά 242 χρόνια ζωής βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κλεισίματος από τη στιγμή που οι διαχειριστές της δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία διάσωσης για την επιχείρηση. Oι πωλήσεις των προϊόντων της σε τιμή κόστους λόγω κλεισίματος στα 124 καταστήματα της Debenhams είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο ενώ οι διαχειριστές της εταιρείας προσπαθούσαν να αναζητούν προσφορές για να σώσουν είτε συνολικά είτε μέρος της επιχείρησης. 

  Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έξι καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά μετά το κλείσιμο συμπεριλαμβανομένου τους πολυκαταστήματος στην Oxford Street του Λονδίνου. 

  Η Βοοhoo έχει ήδη αγοράσει ορισμένες μάρκες  όπως OASIS, Coast και Karen Millen αλλά όχι τα σχετικά καταστήματα. Ο εκτελεστικός πρόεδρος, Mahymud Kamani, δήλωσε "Πρόκειται για μια συμφωνία μετασχηματισμού η οποία μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε μια φανταστική ευκαιρία καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να ανθίζει. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου". 

  Η Boohoo δήλωσε ότι τα Debenhams θα λανσαριστούν στην ιστοσελίδα της Boohoo στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε το website της Debenhams θα συνεχίσουν να λειτουργούν. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ