Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιαν-2021 12:01

  Η Checkout.com έγινε η πλέον πολύτιμη startup στην Ευρώπη - Στα 15 δισ. δολ. τριπλασιάστηκε η αξία της

  Η Checkout.com έγινε η πλέον πολύτιμη startup στην Ευρώπη - Στα 15 δισ. δολ. τριπλασιάστηκε η αξία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Checkout.com, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών πληρωμών, έγινε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή startup, καθώς ο τελευταίος "γύρος" συγκέντρωσης κεφαλαίων εκ μέρους της,  με κύριο "αιμοδότη" την Tiger Global Management, σχεδόν τριπλασίασε την αξία της στα 15 δισ. δολάρια.

  Η Greenoaks Capital επίσης εισήγαγε κεφάλαια στην εταιρεία, μαζί με ήδη υπάρχοντας επενδυτές, όπως οι Insight Partners, Coatue Management και DST Global, εισφέροντας στην εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία περίπου 450 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον CEO της, Guillaume Pousaz, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  H Checkout.com επωφελήθηκε τα μάλα από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στο 2020. Η εταιρεία επεξεργάζεται τις πληρωμένες για εταιρείες όπως η Pizza Hut, η Coinbase και η σουηδική Klarna.

  Ευρισκόμενη σε επίπεδα αξίας 5,5 δισ. δολαρίων πέρσι, μετά τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία είναι πλέον η 11η πιο πολύτιμη startup στον κόσμο. Η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη είναι η κινεζικής ιδιοκτησίας, με έδρα επίσης στο Λονδίνο, Global Switch, διαχειρίστρια data center με αποτιμώμενη αξία λίγι πάνω από τα 11 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η Klarna, σύμφωνα με την CB Insights.

  Βασική ανταγωνίστρια της Checkout.com είναι η Adyen, η οποία είναι εισηγμένη ήδη από το 2018. Ο Pousaz έχει δηλώσει πάντως ότι η δραστηριότητα των δύο εταιρειών διαφέρει, καθώς η Checkout.com ασχολείται αποκλειστικά με διαδικτυακές ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ η Adyen διαχειρίζεται και πληρωμές σε φυσικά καταστήματα.

  Ο επικεφαλής της Checkout.com έχει δηλώσει επίσης ότι δεν στοχεύει σε είσοδο της εταιρείας του στο χρηματιστήριο εντός του 2021. Μολονότι μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) το 2022 είναι πιθανή, "δεν υπάρχει πίεση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο", έχει ξεκαθαρίσει.

  Περίπου η μισή δραστηριότητα της Checkout.com λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, ενώ εξετάζει την επέκτασή της και στις ΗΠΑ.

  Προχώρησε σε ισχυρές "μεταγραφές" προσωπικού το προηγούμενο έτος και αναμένεται να προχωρήσει σε εξαγορές εταιρειών (και των τεχνολογικών ομάδων τους) και το τρέχον έτος.  Η Checkout.com ανοίγει επίσης γραφεία σε Νέα Υόρκη και Ντένβερ.

  Η Curve, μια  fintech με έδρα και πάλι το Λονδίνο, η οποία συνδυάζει όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ενός πελάτη σε μια ενιαία πλατφόρμα, ανέφερε την Τρίτη ότι συγκέντρωσε 95 εκατ. δολ.  σε γύρο χρηματοδότησης, με κύριους "παίκτες" τις IDC Ventures, Fuel Venture Capital και Vulcan Capital.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ