Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιαν-2021 15:17

  Sainsbury: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το έτος, ενισχύεται η μετοχή

  Sainsbury: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το έτος, ενισχύεται η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη προχώρησε η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Sainsbury, μετά από την ανακοίνωση μεγεθών που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα.

  Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ μετά από την Tesco, ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις -εκτός καυσίμων- αυξήθηκαν 8,6% στις 15 εβδομάδες μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, για το γ΄ τρίμηνο χρήσης.

  Οι πωλήσεις τροφίμων, γενικών εμπορευμάτων και ειδών ένδυσης ήταν όλες ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν, κυρίως εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown τον Δεκέμβριο.

  Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 3,7%.

  Οι περιορισμοί που επέβαλε η εθνική καραντίνα, οδήγησαν πολλούς καταναλωτές να αλλάξουν τα σχέδιά τους για τα Χριστούγεννα, οδηγώντας και σε διαφορετική αγοραστική συμπεριφορά.

  Ενώ οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν 7,4%, οι πωλήσεις του premium brand της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11% και της σαμπάνιας 52%.

  Οι πωλήσεις γενικών εμπορευμάτων αυξήθηκαν 6%, ενώ οι πωλήσεις της μονάδας Argos ενισχύθηκαν 8,4% και των ειδών ένδυσης κατά 0,4%.

  Οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου μέσω διαδικτύου εκτινάχθηκαν 128% ενώ συνολικά οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν 81% και αντιστοιχούν στο 44% των συνολικών πωλήσεων.

  Οι εκτιμήσεις της Sainsbury για τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη, κάνουν λόγο για 330 εκατ. στερλίνες στη χρήση 2020-2021.

  Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 270 εκατ. Στερλίνων, ποσό που παραμένει χαμηλότερο από τα 586 εκατ. Που εμφάνισε την περίοδο 2019-2020.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ