Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 21:18

  Ο Ερντογάν χτίζει σπίτια στην Αλβανία

  Ο Ερντογάν χτίζει σπίτια στην Αλβανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα βρισκόταν σήμερα στο Λάτσι για να παρουσιάσει την έναρξη της κατασκευής κατοικιών για όσους επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, είπε ότι το Λάτσι χωρίζεται σε δύο τομείς. Έναν όπου τα διαμερίσματα χτίζονται με κεφάλαια από την τουρκική κυβέρνηση και ένα άλλο όπου τα διαμερίσματα χτίζονται με αλβανικά κεφάλαια. Ο Ράμα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ευχαριστήσει την Τουρκία για τη βοήθειά της μετά τον σεισμό.

  "Η Τουρκία ήταν μέρος ενός δικτύου φιλικών χωρών που όχι μόνο εκφραζόταν προφορικά από την αρχή, αλλά συμμετείχαν επίσης ανθρώπινο δυναμικό και υλικούς πόρους ταυτόχρονα.

  Είχα το προνόμιο να συναντήσω τις τουρκικές δυνάμεις έρευνας και διάσωσης και είδα ιδίοις όμασι την αφοσίωση και την αυτοθυσία που έδειξαν ενώ έσωζαν ζωές Αλβανών. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ερντογάν με κάλεσε να παρευρεθώ στη χώρα σε μια μεγάλη εκδήλωση κατά την οποία έκανε έκκληση για αλληλεγγύη και ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να κατασκευάσει 500 διαμερίσματα".

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος με την έναρξη της κατασκευής των 524 νέων σπιτιών. Είπε ότι η Αλβανία είναι ο πιο στενός φίλος και συνεργάτης της Τουρκίας.

  "Η Αλβανία είναι στενός φίλος και συνεργάτης της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Βλέπουμε τη χαρά του αλβανικού λαού ως δική μας χαρά και τη θλίψη τους ως θλίψη μας. Μετά τον σεισμό, στείλαμε 4 φορτηγίδες με ανθρωπιστική βοήθεια. Μετά την καταστροφή, προσφερθήκαμε επίσης να χτίσουμε σπίτια παρά την πανδημία. Τα έργα ξεκίνησαν τον Αύγουστο και σήμερα οργανώνουμε την τελετή τοποθέτησης των θεμελίων για αυτά τα διαμερίσματα. Ελπίζω ότι αυτό το έργο, το οποίο περιλαμβάνει 524 διαμερίσματα, αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι χρήσιμο και καλό".

  Ο Ερντογάν είπε ότι το χτίσιμο των σπιτιών είναι ένα σημάδι φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ