Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 15:24

  Επίθεση χάκερ στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Exmo - "Φτερά" έκανε το 5% των συνολικών του assets

  Επίθεση χάκερ στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Exmo - "Φτερά" έκανε το 5% των συνολικών του assets
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίθεση από χάκερ, η οποία του κόστισε το 5% του συνόλου των περιουσιακών του στοιχείων, δέχθηκε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Exmo, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να "παγώσει" προσωρινά όλες τις αναλήψεις.

  Σύμφωνα με σημείωμα ασφαλείας με σημερινή ημερομηνία (21 Δεκεμβρίου), το Exmo εντόπισε ύποπτη δραστηριότητα αναλήψεων νωρίτερα εντος της ημέρας, με μεγάλες ποσότητες κρυπτονομιμάτων όπως το Bitcoin να εξέρχονται από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια της πλατφόρμας.

  Η Maria Stankevich, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του Exmo, ανέφερε στον ιστότοπο Cointelegraph ότι το περιστατικό "δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό", καθώς τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αποτελούν μόλις το 5% των assets της πλατφόρμας, ενώ τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης (cold wallets) είναι άθικτα.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άλλα κρυπτονομίσματα τα οποία επηρεάστηκαν από την επίθεση περιλαμβάνουν τα Ether, XRP, Tether, Zcash και Ethereum Classic.

  Η Stankevich σημείωσε ότι το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων δεν έχει υπολογίσει ακόμη το ύψος των απωλειών, σημειώνοντας ότι το Exmo έχει ρίξει το βάρος στον εντοπισμό της κίνησης των πόρων που αποσύρθηκαν κατά την επίθεση.

  Ήδη έχει ενημερωθεί η αστυνομία του Λονδίνου, ενώ το Exmo πραγματοποιεί έλεγχο ασφαλείας.

  Νωρίτερα εντός Δεκεμβρίου, το Exmo έλαβε προσωρινή άδεια από την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ