Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 11:59

  Γερμανία: Το δεύτερο lockdown θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, αναφέρει το DIW

  Γερμανία: Το δεύτερο lockdown θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, αναφέρει το DIW
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το δεύτερο σκληρό lockdown που επιβλήθηκε ως απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, θα πλήξει τη γερμανική οικονομία αυτόν τον χειμώνα, ανέφερε το ινστιτούτο DIW, προβλέποντας ότι η παραγωγή θα μειωθεί 1% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

  Το DIW δήλωσε πως αν και η οικονομία ανέκτησε μεγάλο μέρος του εδάφους που είχε χάσει στο πρώτο lockdown του Μαρτίου, οι νέοι περιορισμοί θα επιφέρουν για άλλη μια φορά υψηλό κόστος.

  Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο από ό,τι στο τρέχον τρίμηνο, ανέφερε η DIW, προσθέτοντας ότι τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν μέχρι να λήξει το lockdown.

  "Η γερμανική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης μόνο εάν η κατάσταση ηρεμήσει σημαντικά”, ανέφερε το ινστιτούτο.

  Ο εμπειρογνώμων του ινστιτούτου Claus Michelsen πρόσθεσε ότι "ακόμη και είναι επώδυνο, θα πρέπει να υπομείνουμε το σκληρό lockdown μέχρι τουλάχιστον το τέλος Ιανουαρίου”.

  Η γερμανική κυβέρνηση έκλεισε τα περισσότερα καταστήματα στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς ένα μερικό lockdown δεν κατόρθωσε να φέρει την κάμψη στη διάδοση του κορονοϊού που ήλπιζε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ