Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 15:19

  Εμβόλιο κορονοϊού: Βελγίδα υπουργός ανήρτησε κατά λάθος τον τιμοκατάλογο της ΕΕ

  Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V θα καταστήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στη χώρα σε 10-12 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "μυστικό" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές στις οποίες συμφώνησε να αγοράσει τα εμβόλια από τις εταιρείες, αποκάλύψε Βελγίδα υπουργός αναρτώντας στο Twitter της τον τιμοκατάλογο, αναφέρει το Politico. 

  Η υπουργός Προϋπολογισμού είπε ότι η δημοσίευση των τιμών ήταν "ένα λάθος εκ μέρους της ομάδας επικοινωνίας της". Αναλυτικά, οι τιμές ανά δόση:

  Οξφόρδη / AstraZeneca: 1,78 ευρώ
  Johnson & Johnson: 6,94 ευρώ (8,50 δολάρια)
  Sanofi / GSK: 7,56 ευρώ
  BioNTech / Pfizer: 12 ευρώ
  CureVac: 10 ευρώ
  Moderna: 14,69 ευρώ (18 ευρώ)

  Κομισιόν: Υπάρχει εμπιστευτικότητα στα στοιχεία για τις τιμές των εμβολίων

  Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει εμπιστευτικότητα μεταξύ της ΕΕ και των εταιρειών με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ή έχει συμφωνήσει για την αγορά εμβολίων είναι σημαντικοί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στεφάν Nτε Κερσμέκερ ερωτηθείς σχετικά με την ανάρτηση της Βελγίδας υφυπουργού Προϋπολογισμού με τιμές εμβολίων, κάτι το οποίο η Pfizer χαρακτήρισε "παραβίαση της εμπιστευτικότητας".

  "Δε μπορούμε να πούμε τίποτα γι' αυτή την περίπτωση" σημείωσε ο Στεφάν Ντε Κερσμέκερ συμπληρώνοντας ότι " Ό,τι έχει να κάνει με πληροφορίες σχετικά με στοιχεία για τις τιμές είναι εμπιστευτικό, είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και γι' αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι".

  "Υπογραμμίζω ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τους οποίους υπάρχει εμπιστευτικότητα. Είναι προς το συμφέρον γενικά της κοινωνίας, αλλά και προς το συμφέρον των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται" επισήμανε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ