Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 13:03

  Ευρωζώνη: Αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης αυξήθηκε σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, καθώς οι εξαγωγές εμφάνισαν καλύτερες επιδόσεις από τις εισαγωγές εν μέσω του lockdown που προκλήθηκε από την πανδημία.

  Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι το εμπορικό πλεόνασμα των 19 χωρών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 30 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, υψηλότερα από τα 27,2 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι εισαγωγές της ευρωζώνης μειώθηκαν 11,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 9% μόνο.

  Το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 25,9 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 23,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,1% σε μηνιαία βάση και οι εισαγωγές κατά 1%.

  Η Eurostat τόνισε πως στους έξι τελευταίους μήνες, οι εξαγωγές ανέκαμψαν πιο γρήγορα από τις εισαγωγές, έτσι που το εμπορικό ισοζύγιο επέστρεψε στα προ κρίσης επίπεδα.

  Ωστόσο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν από την επιβολή των lockdowns, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν αντίστοιχα 6,2% και 7,4%.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ