Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 01:03

  ΗΠΑ: H επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εμβόλια της FDA ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

  ΗΠΑ: H επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εμβόλια της FDA ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 το οποίο αναμένεται να φθάσει στον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ, εκείνο των Pfizer/BioNTech, έλαβε σήμερα (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδος) την υποστήριξη συμβουλευτικής επιτροπής της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) προκειμένου να λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από την τελευταία.

  Το σώμα της συμβουλευτικής επιτροπής ψήφισε με 17 ψήφους υπέρ και 4 κατά να εισηγηθεί στην FDA την έγκριση του εμβολίου, ενώ ένας σύμβουλος απείχε της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με την απόφαση, τα οφέλη του εμβολίου ξεπερνούν τους όποιους κινδύνους από τη χρήση του σε άτομα 16 ετών και άνω. Η FDA δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη σύσταση της επιτροπής, ωστόσο συνήθως το πράττει.

  Η ψήφος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων οδηγεί το πειραματικό εμβόλιο, που ήδη έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται από την Τρίτη για εμβολιασμούς στη Βρετανία, ένα βήμα πιο κοντά στην τελική έγκρισή του και για τις ΗΠΑ. Οι πρώτοι οι οποίοι αναμένεται να εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι οι οποίοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και άλλες προνοιακές δομές.

  Περί τα 2,9 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των πολιτειών των ΗΠΑ, που θα είναι υπεύθυνες για τον εμβολιασμό, αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου, ενώ θα ακολουθήσουν δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του ίδιου και άλλων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  Η τελική έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από την FDA αναμένεται ακόμη και εντός της Παρασκευής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ