Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 21:09

  Με τιμή στα 146 δολάρια το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό

  Με τιμή στα 146 δολάρια το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τιμή 146 δολάρια ανά μετοχή ξεκίνησε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq η μετοχή της Airbnb (κωδικός ΑΒΝΒ), υπερδιπλάσια των 68 δολαρίων ανά μετοχή που είχε τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της εχθές.

  Με βάση την τιμή ανοίγματος της μετοχής στη σημερινή πρώτη της συνεδρίαση, η κεφαλαιοποίηση της Airbnb ξεπέρασε τα 87 δισ. δολάρια σε μη αραιωμένη βάση, σύμφωνα με το CNBC. Η μετοχή συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξης του 110%.

  Η κεφαλαιοποίηση της νεοεισαχθείσας Airbnb ξεπέρασε έτσι την αξία του γίγαντα Booking, ο οποίος αποτιμάται σε περισσότερα από 86 δισ. δολάρια. Η δε άμεση ανταγωνίστρια της Airbnb, Expedia, έχει κεφαλαιοποίηση μόλις 18 και πλέον δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων ξεπερνά όμως σε κεφαλαιοποίηση και πολλούς ξενοδοχειακούς κολοσσούς, όπως η Marriott και η Hilton, που αποτιμώνται στα 42+ δισ. δολάρια και στα 29 δισ. δολάρια αντίστοιχα, αλλά και την αεροπορική Delta Air Lines, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 30 δισ. δολαρίων.

  Το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό αποτελεί δε το 10ο πιο επιτυχημένο της χρονιάς, με βάση τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή σε σύγκριση με την τιμή της IPO. Κι αυτό ενώ η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο σε μια εποχή όπου ο κλάδος των υπηρεσιών διαμονής έχει πληγεί σφόδρα από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στα ταξίδια ελέω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

  Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν πτώση 19% το προηγούμενο τρίμηνο, στα 1,34 δισ. δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την εταιρεία πάντως παρά την πτώση αυτή να εμφανίζει κέρδη 219 εκατ. δολαρίων. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ