Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 16:35

  Βουλευτής του Ερντογάν λέει "η Σαρία είναι ο νόμος μας" και οι ερντογανικοί τον χειροκροτούν

  Βουλευτής του Ερντογάν λέει "η Σαρία είναι ο νόμος μας" και οι ερντογανικοί τον χειροκροτούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), της Τουρκίας, χαρακτήρισε τη σαρία ως τον "νόμο μας" σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο, προκαλώντας οργή μεταξύ των τάξεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

  Ο βουλευτής Τζενγκίζ Αϊντογντού απευθυνόταν στους βουλευτές για τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 9 Δεκεμβρίου, όταν είπε ότι ο νόμος της Σαρία είναι "πάνω από όλα".

  "Η ρύθμιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ενός ατόμου δεν αφέθηκε ποτέ στα χέρια του κράτους στην ιστορία μας. Αντ' αυτού, η κοινωνία το έκανε η ίδια. Η Σαρία είναι πάνω απ' όλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο νόμος είναι πάνω απ' όλα. Φοβόμαστε τη λέξη "Σαρία", αλλά δεν θα έπρεπε να ισχύει αυτό. Η Σαρία είναι ο νόμος μας, ο γενικός μας νόμος και το εθιμικό δίκαιο περιλαμβάνονται σε αυτό", είπε ο Αϊντογντού.

   

   

  Τα σχόλιά του, έφεραν μάλιστα χειροκροτήματα από την πλευρά των εδρών του κόμματος του Ερντογάν και εντονότατες διαμαρτυρίες από εκείνες των κεμαλιστών του CHP.

  "Το αστικό δίκαιο ισχύει στην κοσμική και δημοκρατική Τουρκική Δημοκρατία και όχι στη σαρία. Τον καταδικάζω", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP, Ενγκίν Εζκότς.

  Μετά από κριτική, ο Αϊντογντού προσπάθησε να τα "μαζέψει", λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε "η Σαρία είναι ο νόμος μας" παρά το γεγονός πως υπάρχει καταγεγραμμένη η φράση στα πρακτικά της συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ