Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 09:14

  Ο πρωτότυπος πύραυλος της SpaceX, Starship, εξερράγη κατά την προσγείωσή του

  Ο πρωτότυπος πύραυλος της SpaceX, Starship, εξερράγη κατά την προσγείωσή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη κα τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωσή του από την εγκατάσταση της εταιρείας στο Boca Chica του Τέξας,  μετά από δοκιμαστική εκτόξευση. 

  Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε ήταν ένα πρωτότυπο με ύψος αντίστοιχο 16 ορόφων και επρόκειτο για ένα όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ και κατασκευάστηκε για την μεταφορά ανθρώπων και φορτίου 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και στον Άρη. 

  Ο Μασκ αμέσως μετά το ατύχημα προσγείωσης ανέφερε σε ένα tweet ότι η "πίεση του ρεζερβουάρ κεφαλής καυσίμου ήταν χαμηλή" κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. 

  Πρόσθεσε επίσης ότι η SpaceX είχε λάβει "όλα τα δεδομένα που χρειαζόμασταν" για τη δοκιμή και χαιρέτισε την επιτυχία της φάσης ανάβασης του πυραύλου.

  Ο πλήρης πύραυλος Starship, ο οποίος θα έχει ύψος 394 πόδια (120,09 μέτρα) όταν συνδυάζεται με το εξαιρετικά βαρύ ενισχυτή πρώτου σταδίου, είναι το όχημα εκτόξευσης επόμενης γενιάς της εταιρείας – με το οποίο ο Μασκ φιλοδοξεί να κάνει τα ταξίδια στο διάστημα προσιτά. 

  Παρά το καταστροφικό τέλος στη δοκιμή έξι και μισών λεπτών, ο ιδιοκτήτης της SpaceX Ελον Μασκ ήταν ενθουσιασμένος και μεταξύ άλλων έγραψε στο twitter "Άρη, ερχόμαστε !!".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ