Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 09:08

  ΗΑΕ: Το κινεζικό εμβόλιο της CNBG κατά του κορονοϊού εμφανίζει αποτελεσματικότητα 86%

  Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V θα καταστήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στη χώρα σε 10-12 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υποστηριζόμενο από το κινεζικό κράτος εμβόλιο κατά της Covid-19 εμφανίζει αποτελεσματικότητα 86% στις κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και το Bloomberg, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της αραβικής χώρας.

  Το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η θυγατρική της Sinopharm, China National Biotec Group (CNBG), έχει λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης στα Εμιράτα και έχει χορηγηθεί σε υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής και σειρά υπουργών, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

  Το εμβόλιο έχει λάβει ήδη έγκριση και στην ίδια την Κίνα και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκεί τους τελευταίους μήνες.

  H CNBG δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, παρά τη σχετική ερώτηση από το Bloomberg.

  Η αποτελεσματικότητα στο 86% για ένα από τα βασικά κινεζικά εμβόλια κατά του νέου ιού είναι από τις υψηλότερες ανά τον κόσμο, εμφανίζοντάς το ως αξιόπιστη εναλλακτική για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στον αναπτυσσόμενο κόσμο, έναντι των αντίστοιχων δυτικών εμβολίων.

  Το κινεζικό εμβόλιο μπορεί να μεταφερθεί και να διατηρηθεί σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης, μειώνοντας τη δυσκολία διατήρησης και διανομής του σε χώρες που δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις βαθιάς ψύξης που χρειάζονται τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, που καταγράφουν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

  Η αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού σκευάσματος της CNBG εμφανίζεται επίσης υψηλότερη εκείνης του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που εμφανίζεται να έχει προστατεύσει το 62% όσων συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές του έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις.

  Η επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου θα βοηθήσει στην εκπλήρωση της υπόσχεσης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι οποιοδήποτε αποτελεσματικό κινεζικό εμβόλιο θα μετατραπεί σε "κοινό αγαθό παγκοσμίως".  Χώρες όπως η Ινδονησία και το Πακιστάν έχουν υπογράψει συμφωνίες με την CNBG, ενώ η εταιρεία έχει εγγράψει άνω των 50.000 εθελοντές σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αμερικής για κλινικές δοκιμές τρίτου σταδίου.

  Το εμβόλιο της CNBG κατασκευάστηκε με τη χρήση μιας μη ενεργής εκδοχής του κορονοϊού η οποία εισάγεται στον άνθρωπο ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να ενεργοποιηθεί για να την αντιμετωπίσει. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα εμβόλια που πέρασε σε φάση κλινικών δοκιμών, μόλις τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στην κινεζική πόλη της Γουχάν, τον Δεκέμβριο του 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ