Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 15:10

  Αγωγές κατά της Apple σε χώρες της ΕΕ για τις μπαταρίες και τις αναβαθμίσεις λογισμικού σε iPhone 6

  Αγωγές κατά της Apple σε χώρες της ΕΕ για τις μπαταρίες και τις αναβαθμίσεις λογισμικού σε iPhone 6
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Apple αντιμετωπίζει αγωγές σε σειρά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποζημιώσεις συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές διαβεβαιώσεις για τον χρόνο ζωής παλαιότερων iPhone.

  Ομάδα πέντε ευρωπαϊκών οργανώσεων καταναλωτών υπέβαλαν αγωγές σε Βέλγιο και Ισπανία, ενώ σκοπεύει να πράξει το ίδιο και σε Ιταλία - Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με συσκευές iPhone 6.

  Οι αγωγές αποτελούν "καθρέφτη" ανάλογων που έχουν υποβληθεί στις ΗΠΑ, τόσο για τις μπαταρίες όσο και για αναβαθμίσεις λογισμικού, οι οποίες επιβράδυναν τη λειτουργία των συσκευών.

  Η Apple συμφώνησε μέσα στον Νοέμβριο να πληρώσει 113 εκατ. δολάρια προκειμένου να "κλείσει" την υπόθεση με ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ενώ καταναλωτές έχουν ζητήσει συμβιβασμό από αμερικανικό δικαστήριο, ο οποίος μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία 500 εκατ. δολάρια.

  "Οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από τη φθορά των προϊόντων σε πολύ μικρό χρόνο, με τα iPhone 6 να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης", ανέφερε ο Els Bruggeman εκ μέρους της Euroconsumers. "Το γεγονός αυτό όχι μόνο προκαλεί ενόχληση και χρηματοοικονομική ζημία, αλλά είναι και εντελώς ανεύθυνο από περιβαλλοντική άποψη".

  Η Apple, σε δήλωσή της, αναφέρει ότι ποτέ δεν θα έκανε οτιδήποτε το οποίο "θα μείωνε τον χρόνο ζωής οποιουδήποτε προϊόντος της  ή που θα υποβάθμιζε την καταναλωτική εμπειρία μέσω των αναβαθμίσεων λογισμικού", όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ