Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 08:42

  Αυξήθηκαν τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα τον Οκτώβριο

  Κίνα οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα διέγραψαν τις απώλειες που κατέγραψαν εξαιτίας της πανδημίας και εμφάνισαν αύξηση για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συνεχίζει να ανακάμπτει.

  Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, τα κέρδη που εμφάνισαν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας αυξήθηκαν 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και έγιναν θετικά για πρώτη φορά το 2020 μετά από την αναστολή των δραστηριοτήτων του βιομηχανικού τομέα στις αρχές του έτους, εξαιτίας της πανδημίας.

  Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 28,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αύξηση ακόμη μεγαλύτερη από το +10,15 που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.

  Περισσότερες από το 60% των βιομηχανικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της στατιστικής υπηρεσίας, ανακοίνωσαν αύξηση κερδών στο πρώτο 10μηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  Χάρη στα μέτρα τόνωσης της Κίνας για την ενίσχυση των επενδύσεων σε υποδομές και στην κατανάλωση οχημάτων, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και φορτηγών βελτιώθηκαν, αυξάνοντας την κερδοφορία του κλάδου αυτοκινήτου.

  Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών επίσης επισπεύδει την ανάκαμψή της χάρη στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και στην ανθεκτική ζήτηση για εξαγωγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ