Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 15:00

  Μπαρνιέ για Brexit: Παραμένουν "θεμελιώδεις αποκλίσεις" στις συνομιλίες με τη Βρετανία

  Μπαρνιέ για Brexit: Παραμένουν "θεμελιώδεις αποκλίσεις" στις συνομιλίες με τη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την εμπορική συμφωνία τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, προσθέτοντας ωστόσο ότι και οι δύο πλευρές καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί τελικά συμφωνία.

  "Ο χρόνος είναι λίγος. Οι θεμελιώδεις αποκλίσεις παραμένουν, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για μια συμφωνία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μισέλ Μπαρνιέ.

  Σημειώνεται ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών συνεχίζουν τις συνομιλίες σχετικά με τη νέα μορφή που θα έχουν οι εμπορικές σχέσεις τους μετά τη λήξη της υφιστάμενης συμφωνίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

  Τα βασικά "αγκάθια” εξακολουθούν να είναι οι ποσοστώσεις για την αλιεία και η εξασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού για τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων.

  Οι πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες, οι οποίες ανεστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα αφότου ένα μέλος της αντιπροσωπείας της ΕΕ εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό, θα συνεχίσει στο Λονδίνο "όταν θα είναι ασφαλές", δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Η εφημερίδα British Sun ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι οι διαπραγματευτές εξέτασαν το ενδεχόμενο να τεθεί ρήτρα που θα επέτρεπε την επαναδιαπραγμάτευση οποιασδήποτε νέας αλιευτικής συμφωνίας σε αρκετά χρόνια.

  Ευρωπαίος διπλωμάτης που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ότι η ιδεά της ρήτρας έπεσε στο τραπέζι, αλλά πρόσθεσε ότι η ΕΕ επέμεινε ότι πρέπει να συνδυαστεί με τη συνολική εμπορική συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι τα αλιευτικά δικαιώματα θα μπορούσαν να επαναδιαπραγματευτούν μόνο σε περίπτωση συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης των εμπορικών σχέσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων