Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 09:18

  Κορονοϊός: 70% αποτελεσματικό το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

  Εμβόλιο κορονοϊού: Τι έπεται μετά τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα των Pfizer και Moderna
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εμβόλιο που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την βρετανική AstraZeneca απέτρεψε το 70% των ατόμων από το να αναπτύξουν συμπτώματα, έδειξε μια δοκιμή ευρείας κλίμακας.

  Είναι μια στιγμή θριάμβου αλλά και απογοήτευσης μετά τα εμβόλια των Pfizer και Moderna που παρείχαν προστασία στο 95%.

  Ωστόσο, το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο. Συνεπώς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας εάν πάρει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

  Οι ερευνητές της Οξφόρδης κατάφεραν να επισπεύσουν τη διαδικασία ανάπτυξης εμβολίου, που συνήθως παίρνει μια δεκαετία, σε περίπου 10 μήνες,

  Η βρετανική κυβέρνηση έχει προ-παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης που αρκούν για να ανοσοποιηθούν 50 εκατομμύρια άτομα.

  Η AstraZeneca εκτιμά στην ανακοίνωσή της ότι το εμβόλιο της είναι "ιδιαίτερα αποτελεσματικό” στην πρόληψη της covid-19 και επισημαίνει ότι κανένας από όσους συμμετείχαν στις δοκιμές δεν εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα της νόσου ούτε χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα βασίζονται σε κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 131 μολύνθηκαν από κορονοϊό.

  Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έφτανε το 90% στην πρώτη ομάδα των ατόμων, στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση και ένα μήνα αργότερα μία ολόκληρη δόση. Μειώθηκε στο 62% στην ομάδα που έλαβε δύο ολόκληρες δόσεις με ένα μήνα διαφορά.

  Συνολικά στις κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης για το εμβόλιο της AstraZeneca συμμετέχουν 60.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και διεξάγονται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Κένυα και τη Λατινική Αμερική.

  Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία διευκρίνισε ότι θα υποβάλει πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα αυτά στις αρχές προκειμένου να λάβει μια πρώτη έγκριση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ