Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 15:03

  Haldane (BoE): Πιο θετικό το outlook για το 2021

  Haldane (BoE): Πιο θετικό το outlook για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικά πιο θετικό είναι το outlook για το 2021 από ό,τι ανέμενε πριν από λίγες εβδομάδες, τονιζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of England, Andy Haldane, παρά την βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα από το νέο lockdown στην Αγγλία.

  Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 20% στο β΄ τρίμηνο του 2020 -περισσότερο από ό,τι οι ομόλογες της χώρες- και στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν ακόμη 8,4% χαμηλότερα από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, σε μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις άλλες μεγάλες οικονομίες.

  Ο Haldane, σε μια ομιλία μέσω διαδικτύου στο TheCityUK, έδωσε έναν θετικό τόνο, αντίστοιχο με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του σχετικά με την ανάκαμψη της Βρετανίας.

  "Τα τρία r -recovery (ανάκαμψη), rebalancing (εξισορρόπηση), revitalisation (αναζωογόνηση)- είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για την ανάγκη αισιοδοξίες αναφορικά με τις ευκαιρίες που θα φέρει η κρίση, όπως κάνουν όλες οι κρίσεις”, δήλωσε.

  Ο Haldane τόνισε πως πιστεύει ότι η ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηννοο έχει υπερβεί τις προσδοκίες, αν και το άμεσο outlook για το δ΄ τρίμηνο επισκιάστηκε από το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία και παρόμοια μέτρα σε άλλες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Για το 2021, οι προοπτικές έγιναν πιο αισιόδοξες εξαιτίας των προσφάτων ειδήσεων για τα εμβόλια, πρόσθεσε ο ίδιος.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ