Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 20:44

  Reuters: Η ΕΕ επιδιώκει συμφωνία για το εμβόλιο της Moderna με τιμή κάτω από 25 δολ./δόση

  Reuters: Η ΕΕ επιδιώκει συμφωνία για το εμβόλιο της Moderna με τιμή κάτω από 25 δολ./δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη σύναψη συμφωνίας με την Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά του κορονοϊού με τιμή που θα διαμορφώνεται κάτω από τα 25 δολάρια η δόση επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Αυτό υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες με την φαρμακευτική εταιρεία, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Moderna για το υποψήφιο εμβόλιο που αναπτύσσει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία τουλάχιστον από τον Ιούλιο, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ.

  Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Moderna ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιό της κατά του κορονοϊό είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη του κορονοϊού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της κλινικής δοκιμής Φάσης 3.

  Σύμφωνα με την ανάλυση 95 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των 30.000 συμμετεχόντων στην δοκιμή,  οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα 90 αφορούσαν ανθρώπους που είχαν λάβει εικονικό φάρμακο (placebo), έναντι μόλις 5 που αφορούσαν ανθρώπους οι οποίοι είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna. Η υπολογιζόμενη αποτελεσματικότητά του, έτσι, διαμορφώνεται περί το 94,5%.

  Η ανακοίνωση ακολουθεί μία ανάλογη την προηγούμενη εβδομάδα από την Pfizer, η οποία έχει παραγάγει επίσης ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, η οποία δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία για τη μάχη της ανθρωπότητας ενάντια στον νέο ιό, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής 54,4 εκατ. ανθρώπους, έχοντας κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1,3 εκατ. εξ αυτών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ