Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 15:32

  Τουρκία: Ο Ερντογάν θυμήθηκε τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

  Τουρκία: Ο Ερντογάν θυμήθηκε τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ εκτός του κάδρου της οικονομικής πολιτικής, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε σήμερα να περάσει στην αντεπίθεση στο μέτωπο της οικονομίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του θα υλοποιήσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.

  Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ΑΚ στη Βουλή, ο Ερντογάν έκανε λόγο για μια νέα οικονομική πολιτική "που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: σταθερότητα των τιμών, χρηματοοικονομική σταθερότητα και μακροοικονομική σταθερότητα", όπως μεταδίδει το Anadolu.

  Σε αυτό το πλαίσιο, "προετοιμάζουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις και επενδύσεις", πρόσθεσε.

  "Δημιουργούμε μια αναπτυξιακή δομή που θα προωθεί την απασχόληση υψηλής ειδίκευσης, δεν θα προκαλεί πληθωρισμό και ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και θα χρηματοδοτείται από τις εγχώριες αποταμιεύσεις και τις άμεσες διεθνείς επενδύσεις", ανέφερε.

  Προανήγγειλε παράλληλα σειρά συναντήσεων με διεθνείς επενδυτές για να εξεταστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει η τουρκική οικονομία.

  "Ετοιμάζουμε επίσης διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε περιοχές όπως η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση του βάθους των χρηματοοικονομικών αγορών, η αύξηση της ποιότητας των δημόσιων εσόδων και εξόδων, η καταπολέμηση της απάτης και η προώθηση των πρακτικών καλής διακυβέρνησης", ανέφερε.

  "Θα ενισχύσουμε επίσης την μακροοικονομική σταθερότητα αυξάνοντας την αρμονία μεταξύ της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής και των χρηματοοικονομικών πολιτικών, χάρη στους αποτελεσματικούς μηχανισμούς για τη λήψη αποφάσεων", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ