Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Νοε-2020 16:43

  Τουρκία: Ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας καρατομεί συνεργάτες του Αλμπαϊράκ

  Τουρκία: Ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας καρατομεί συνεργάτες του Αλμπαϊράκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο νέος κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την αντικατάσταση ορισμένων από τους υφισταμένους του στη νομισματική αρχή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

  Ο κυβερνήτης Νατζί Αγμπάλ είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να "εξαφανίσει" τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής που ήταν κοντά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψαν τα εν λόγω άτομα στο Bloomberg, τη Δευτέρα, ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Ο Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε απροσδόκητα από τη θέση του "τσάρου" της Οικονομίας της χώρας αργά την Κυριακή, μια ημέρα μετά την απόλυση του προηγούμενου κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας, Μουράτ Ουισάλ.

  Τυχόν αντικαταστάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τον Ερντογάν και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εκπρόσωπος της Αγμπάλ δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

  Ο Αγμπάλ έχει επικρίνει συχνά την πολιτική του Αλμπαϊράκ για παρέμβαση στις αγορές. Ο διορισμός του θα σήμαινε ότι υψηλότερα επιτόκια είναι ίσως προ των πυλών, αλλά αυτό εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μιας κάποιας ανεξαρτησίας πολιτικής και κινήσεων.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ