Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Νοε-2020 12:43

  Ευρωζώνη: Υποχώρησε το επενδυτικό κλίμα το Νοέμβριο

  Ευρωζώνη: Υποχώρησε το επενδυτικό κλίμα το Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο αλλά η πτώση δεν ήταν τόσο κακή όσο αναμενόταν διότι τα lockdowns που επιβλήθηκαν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού δεν έπληξαν την οικονομία τόσο πολύ όσο αναμενόταν.

  Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη υποχώρησε στις -10 μονάδες το Νοέμβριο από τις -8,3 μονάδες τον ΟΚτώβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις -15 μονάδες.

  "Τα νέα lockdowns σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν μικρότερη επίδραση από ό,τι αναμενόταν”, τονίζει ο Manfred Huebner, γενικός διευθυντής της Sentix.

  Δήλωσε πως αυτό ήταν πιθανό λόγω των θετικών εξελίξεων στην Ασία και στις ΗΠΑ, όπου δεν υπήρχαν δραστικοί περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα.

  Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση υποχώρησε στις -32,3 από τις -32 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Ο δείκτης προσδοκιών μειώθηκε στις 15,3 από τις 18,8 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

  Στη Γερμανία, ο δείκτης της τρέχουσας κατάστασης βελτιώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

  Οι προσδοκίες στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο αλλά η Sentix δήλωσε πως "παραμένουν θετικές, δείχνοντας ότι η πορεία της οικονομικής ανάκαμψης δεν έχει ακόμη εγκαταλειφθεί”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ