Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Οκτ-2020 16:56

  "Κλείνει το μάτι" στον Ερντογάν ο Ζελένσκι: Τίποτα δεν λύνεται στην Κριμαία χωρίς την Τουρκία

  "Κλείνει το μάτι" στον Ερντογάν ο Ζελένσκι: Τίποτα δεν λύνεται στην Κριμαία χωρίς την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ελπίζει ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο έργο της πλατφόρμας της Κριμαίας και στην επίλυση του ζητήματος της κατάληψης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

  "Δυστυχώς, μετά το 2014, δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα ίδρυμα που να μπορέσει να γίνει πλατφόρμα για την επίλυση των προβλημάτων της Κριμαίας και, πάνω απ' όλα, για την ανάπτυξη μηχανισμών που μπορούν να τερματίσουν την κατοχή. Γι' αυτό δημιουργούμε την πλατφόρμα της Κριμαίας. Υποθέτουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των προσπαθειών όλων των πολιτισμένων χωρών και των κοινωνικών δυνάμεων, τόσο στην Ουκρανία όσο και στο εξωτερικό, να εργαστούν για το καλό της Κριμαίας, και επομένως για το καλό του λαού των Τατάρων της Κριμαίας", είπε σε συνέντευξή του, στο φιλο-ερντογανικό τουρκικό πρακτορείο Demirören, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας (ανώτατο εκτελεστικό-εκπροσωπευτικό σώμα των Τατάρων της Κριμαίας), Ρεφάτ Τσουμπάροφ, σχετικά με τα προβλήματα αλληλεπίδρασης με τις ουκρανικές αρχές.

  Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι του Μετζλίς θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτό το έργο.

  "Ο κοινός μας στόχος πρέπει να είναι να βρούμε λύσεις για την επιστροφή της Κριμαίας υπό τον έλεγχο του ουκρανικού κράτους, όσο το δυνατόν συντομότερα", είπε.

  "Και ελπίζουμε για έναν σοβαρό ρόλο της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου, είναι δυνατόν να λυθεί κάτι χωρίς την Τουρκία στην περιοχή μας; Σίγουρα όχι", είπε ο Ζελένσκι.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ