Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 19:15

  Συμφωνία Ισραήλ-Ιορδανίας για άνοιγμα του εναέριου χώρου

  Συμφωνία Ισραήλ-Ιορδανίας για άνοιγμα του εναέριου χώρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με την Ιορδανία μια συμφωνία αερομεταφορών που θα επιτρέπει σε πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν να πετούν μέσω του ισραηλινού εναέριου χώρου.

  Η συμφωνία συζητιόταν για χρόνια, αλλά τα γειτονικά κράτη μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν μόνο αφότου το Ισραήλ και τα δύο αραβικά κράτη του Κόλπου υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου για εξομάλυνση των σχέσεων τους, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών.

  Ιορδανοί αξιωματούχοι δεν είχαν κανένα άμεσο σχόλιο.

  Με τα αεροσκάφη εμπορικών πτήσεων να μπορούν πλέον να πετούν μέσω του διαδρόμου Ισραήλ-Ιορδανίας, οι πτήσεις για ορισμένες διαδρομές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα διαρκούν λιγότερες ώρες, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.

  Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε αν άλλες χώρες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη νέα συμφωνία.

  "Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους πτήσεων προς χώρες του Κόλπου, την Ασία και την Άπω Ανατολή, οδηγώντας σε εξοικονόμηση καυσίμων και λιγότερη ρύπανση", ανέφερε.

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας Eurocontrol, με έδρα τις Βρυξέλλες, βοήθησε στην πραγμάτωση αυτής της αεροπορικής συμφωνίας, ανέφερε το υπουργείο.

  Η ενίσχυση της πολιτικής αεροπορίας ήταν ένα σημαντικό μέρος των ιστορικών διπλωματικών συμφωνιών του περασμένου μήνα που υπεγράφησαν στην Ουάσινγκτον.

  Σε αυτές τις συμφωνίες, το Ισραήλ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν ότι είναι καθοριστικής σημασίας να εξασφαλιστούν τακτικές και απευθείας πτήσεις για την προώθηση των σχέσεων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ