Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 16:19

  Η κυβέρνηση Τραμπ εμπόδισε νέα οδηγία της FDA για την έγκριση εμβολίων

  Η κυβέρνηση Τραμπ εμπόδισε νέα οδηγία της FDA για την έγκριση εμβολίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Λευκός Οίκος μπλόκαρε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της FDA σχετικά με την κυκλοφορία πιθανών εμβολίων κατά του κορονοϊού στην αγορά, οι οποίες σχεδόν σίγουρα θα εμπόδιζαν την κυκλοφορία τους πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

  Το επίμαχο ζήτημα ήταν η προγραμματισμένη οδηγία της FDA ότι οι κατασκευαστές εμβολίων πρέπει να παρακολουθούν τους ασθενείς που έχουν εγγραφεί στις δοκιμές τους για τουλάχιστον δύο μήνες για να αποκλείσουν ζητήματα ασφάλειας πριν ζητήσουν την έκτακτη έγκριση από τον οργανισμό. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την εν λόγω ενέργεια τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι δεν υπάρχει "κανένας κλινικός ή ιατρικός λόγος" για την πρόσθετη οδηγία.

  Η παρέμβαση της κυβέρνησης Τραμπ είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα κατά το οποίο υπονομεύει τους δικούς της ιατρικούς εμπειρογνώμονες οι οποίοι εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 Αμερικανούς. Ο επίτροπος της FDA,  Stephen Hahn, προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού προς τα εμβόλια, λέγοντας ότι οι επιστήμονες, και όχι οι πολιτικοί, πρέπει να αποφασίσουν για το εάν τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για μαζικό εμβολιασμό.

  Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να εγκριθεί πριν από την ημέρα των εκλογών, παρόλο που κορυφαίοι κυβερνητικοί επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ απίθανο να τηρηθεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ