Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 15:21

  ΙΚΕΑ: Βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη στο τρέχον έτος

  ΙΚΕΑ: Βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη στο τρέχον έτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις λιανικής της ΙΚΕΑ, της μεγαλύτερης εταιρείας επίπλων παγκοσμίως, μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο τέλος Αυγούστου καθώς η ζήτηση ανέκαμψε γρήγορα από την πτώση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

  Οι πωλήσεις λιανικής και στα 445 καταστήματα της ΙΚΕΑ όσο και online, διαμορφώθηκαν στα 39,6 δισ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν 45% και αντιστοιχούν στο 21% των συνολικών πωλήσεων λιανικής και η μητρική Inter IKEA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου παρέμειναν υψηλές ακόμη και μετά από το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων μετά από την πανδημία.

  Ο νέος (από τον Μάρτιο) διευθύνων σύμβουλος, Jon Abrahamsson Ring, δήλωσε πως οι πωλήσεις σε καταστήματα με χρόνο λειτουργίας μεγαλύτερο του ενός έτους συρρικνώθηκαν περί το 10% έναντι της αύξησης 1% πριν από ένα χρόνο.

  Ωστόσο, οι προσαρμοσμένες συγκρίσιμες πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες καθώς η κρίση του κορονοϊού ενίσχυσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα σπίτια τους, τόνισε, προσθέτοντας πως αναμένει ότι η αύξηση πωλήσεων θα επιστρέψει αυτό το έτος.

  Η ΙΚΕΑ στρέφεται από τα μεγάλα καταστήματα εκτός πόλης, στα online και μικρότερα καταστήματα εντός της πόλης καθώς προσαρμόζεται στην ψηφιοποίηση και στις νέες συνήθειες των αγοραστών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ