Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Οκτ-2020 15:15

  Η Google υπόσχεται πληρωμές 1 δισ. δολαρίων σε μέσα ενημέρωσης την επόμενη τριετία

  Η Google υπόσχεται πληρωμές 1 δισ. δολαρίων σε μέσα ενημέρωσης την επόμενη τριετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Google δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι θα καταβάλει περίπου 1 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία σε μέσα ενημέρωση για τη χρήση του περιεχομένου τους, θέμα που έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο των εκδοτών όχι μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και πολλούς ακόμη τεχνολογικούς κολοσσούς.

  Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε ανάρτησή του στο blod εταιρείας την Πέμπτη, προσθέτοντας: "Πάντα εκτιμούσα την ποιοτική δημοσιογραφία και πίστευα ότι μια ζωντανή βιομηχανία ειδήσεων είναι ζωτικής σημασίας σε μια δημοκρατική κοινωνία"..

  Σημειώνεται ότι εκδοτικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του News Corp του Rupert Murdoch και του Γερμανού γίγαντα των μέσων ενημέρωσης, Axel Springer, ζητούν από την Google να πληρώσει για τη χρήση του περιεχομένου τους εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός μέχρι τώρα έχει αρνηθεί.

  Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, η εταιρεία σκοπεύει να πληρώσει τα μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία και την επιμέλεια δημοσιογραφικού περιεχομένου που θα περιλαμβάνει η νέα υπηρεσία για κινητές συσκευές Google News Showcase, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει στη Βραζιλία και τη Γερμανία. Μέσα ενημέρωσης όπως το Der Spiegel και η Die Zeit στη Γερμανία και η Folha de S.Paulo στη Βραζιλία έχουν αποφασίσει ήδη να συμμετάσχουν στην νέα υπηρεσία.

  "Το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργία των εφημερίδων -που βασίζεται στις διαφημίσεις και τα έσοδα από συνδρομές- εξελίσσεται εδώ περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς το κοινό στράφηκε σε άλλες πηγές", δήλωσε ο Pichai, προσθέτοντας: "Το Διαδίκτυο αποτελεί η τελευταία αλλαγή και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία... θέλουμε να συμβάλλουμε, βοηθώντας τη δημοσιογραφία στον 21ο αιώνα".

  Η Google δεν είναι ο μόνος αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας που πιέζεται να πληρώσει για το δημοσιογραφικό περιεχόμενο που προσφέρει. Τα μέσα ενημέρωσης ζητούν επίσης από το Facebook να πληρώνει τα μέσα ενημέρωσης για τη χρήση περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020