Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Σεπ-2020 16:55

  Σε "γραμμή Ερντογάν" οι Κεμαλιστές: Σύμφωνες με το διεθνες δίκαιο οι ενέργειές μας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

  Σε "γραμμή Ερντογάν" οι Κεμαλιστές: Σύμφωνες με το διεθνες δίκαιο οι ενέργειές μας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δεδομένου ότι η χώρα έχει δίκιο για το ζήτημα της αρμενικής κατοχής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

  "Όχι μόνο το CHP, αλλά και οι πολίτες της Τουρκίας αγκαλιάζουν επίσης τους Αζέρους πολίτες. Η Τουρκία κάνει το καθήκον της", είπε στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, Haber Global στις 29 Σεπτεμβρίου.

  Παρόλο που εμφανίστηκε επικριτικός για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, το ζήτημα σχετικά με το Αζερμπαϊτζάν είναι διαφορετικό από άλλα θέματα που αφορούν τις τουρκικές εξωτερικές υποθέσεις, καθώς, σύμφωνα με τον ηγέτη τον Κεμαλιστών, το Μπακού υπερασπίζεται νόμιμα τα εδάφη του.

  "Λέω ότι η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί [η Τουρκία] ήταν πάντα λάθος. Αλλά το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται σε διαφορετική θέση. Επειδή η γη τους είναι υπό κατοχή. Λένε επίσης στο Αζερμπαϊτζάν να μην αντιδράσει. Δικαίως υπερασπίζεται τη δική του επικράτεια. Ανεξάρτητα από το ποια κατάσταση είναι, πρέπει να υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν", δήλωσε ο ηγέτης του CHP.

  Ο Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει επίσης την συνδρομή της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν και είπε ότι η θέση της Άγκυρας είναι σύμφωνη με τους διεθνείς νόμους.

  "Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν να υπερασπιστεί τα εδάφη του. Πρέπει κάποιος να πει στην Αρμενία να σταματήσει. Η Τουρκία ενεργεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Όταν εξετάζεται αυτή η υποστήριξη όσον αφορά το διεθνές δίκαιο, την βλέπουμε ως υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των νόμων του Αζερμπαϊτζάν", είπε.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ