Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2020 09:45

  Ο ιδρυτής της Nikola, Trevor Milton, αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου

  Ο ιδρυτής της Nikola, Trevor Milton, αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.52

  Η Nikola ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο ιδρυτής της, Trevor Milton, αποχωρεί οικειοθελώς από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

  Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο απεδέχθη την παραίτηση του Milton τόσο από τη θέση του προέδρου, όσο και από μέλος του Δ.Σ. Ο Stephen Girsky, πρώην αντιπρόεδρος της General Motors και μέλος του συμβουλίου, διορίστηκε νέος πρόεδρος του Δ.Σ. - με τον διορισμό να ενεργοποιείται άμεσα.

  "Η Nikola είναι πραγματικά στο αίμα μου και θα είναι πάντα - και η έμφαση πρέπει να είναι στην Εταιρεία και στην αποστολή της να αλλάξει τον κόσμο - και όχι σε εμένα", αναφέρει ο Milton σε δήλωσή του. "Έτσι, έλαβα τη δύσκολη απόφαση να προσεγγίσω το Συμβούλιο και να δηλώσω εθελοντικά ότι αποχωρώ από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου. Η ίδρυση της Nikola και η ανάδυσή της σε μία εταιρεία η οποία θα αλλάξει δομικά τις μεταφορές και θα βοηθήσει στην προστασία του κλίματος παγκοσμίως ήταν μια απίστευτη τιμή για εμένα".

  Ο CEO της Nikola, Mark Russell, ανέφερε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της και στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.

  Η ανακοίνωση της αποχώρησης Milton έρχεται μετά την εκτόξευση κατηγοριών από την εταιρεία short-selling Hindenburg Research προς τη Nikola για απάτη.

  Οι ισχυρισμοί της Hindenburg έχει γίνει αφορμή έρευνας από πλευράς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Η Nikola απέρριψε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για "δεκάδες" ανακρίβειες στην έκθεση της Hindenburg. Σε tweet του σχετικά με το θέμα, ο Milton αναφέρει ότι η Nikola "είναι επικεντρωμένη στην επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων της".

  Η μετοχή της Nikola έχει δείξει τεράστια μεταβλητότητα από τις 4 Ιουνίου, όταν και εισήλθε στο χρηματιστήριο, στις 4 Ιουνίου, μέσω συγχώνευσης με την VectoIQ. Σε ορισμένη φάση, έφτασε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Ford. Την τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσής της, ο Milton - ο οποίος, με βάση τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στις ρυθμιστικές αρχές, ελέγχει το 35% της εταιρείας - είχε προσωπική περιουσία 9 δισ. δολ., όντας ο 188ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg Billionaires.

  Σήμερα, η περιουσία του έχει περιοριστεί στα 4 δισ. δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ