Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 14:52

  Eurogroup: Οι ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκαν για συνέχιση της στήριξης της οικονομίας

  Eurogroup: Οι ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκαν για συνέχιση της στήριξης της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν για συνέχιση της δημοσιονομικής στήριξης προκειμένου να τεθούν σε τροχιά ανάκαμψης οι οικονομίες μετά από την πανδημία, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe μετά από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

  Στην πρώτη τους κατά πρόσωπο συνάντηση μετά από τον Φεβρουάριο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησης ατύπως για τη δημοσιονομική απάντηση στην πανδημία που έχει πλήξει την ευρωπαϊκή οικονομία από τον Μάρτιο.

  "Δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή (του προγράμματος στήριξης) και συνολικά η δημοσιονομική πολιτική θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομία", ανέφερε ο Donohoe, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

  Ενώ οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για κάποια αύξηση στο ποσό που έχουν ήδη υποσχεθεί για να κρατηθεί λειτουργική η οικονομία, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομική σύσφιξη σύντομα, και ότι θα συνεχίσουν να κρατάνε "το πόδι στο γκάζι" για όσο καιρό χρειαστεί.

  "Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική στάση για το 2021, δεδομένου του υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας, μια πρόωρη απόσυρση της στήριξης θα έθετε την εύθραυστη ανάκαμψη σε κίνδυνο", ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Gentiloni.

  "Εάν υπολογίσουμε λάθος το χρόνο αυτής της "προσγείωσης", ρισκάρουμε να βλάψουμε την ευρωπαϊκή οικονομία".

  Οι υπουργοί εξέφρασαν επίσης στήριξη για την προώθηση των projects που έχουν μείνει στάσιμα, όπως την τραπεζική ένωση στην ΕΕ, η οποία στερείται ενιαίου σχήματος εγγύησης καταθέσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ