Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 00:05

  Buffett: Πώς να μεγαλώσετε ισορροπημένα παιδιά

  Buffett: Πώς να μεγαλώσετε ισορροπημένα παιδιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη συμβουλή του για το πώς μπορεί κανείς, ακόμη και αν είναι εύρωστος οικονομικά, να μεγαλώσει ισορροπημένα παιδιά, δίνει ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett.

  Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη, τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 βίντεο τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το τέταρτο.

  "Τα παιδιά μου μεγάλωσαν με έναν πολύ ισορροπημένο τρόπο", τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής. "Έχω ζήσει σε μία και μόνη κύρια κατοικία, την οποία αγόρασα το 1958. Έτσι, τα παιδιά δεν μας έβλεπαν να μετακομίζουμε χρόνο με τον χρόνο σε όλο και πιο μεγάλα και φανταχτερά σπίτια, ούτε συνήθιζαν να πετούν με ιδιωτικά τζετ. Πήγαιναν στο σχολείο τους με το λεωφορείο - και εννοώ στο δημόσιο σχολείο, όπου φοίτησαν όλα τα μέλη της οικογένειας Buffett στην Ομάχα", τονίζει.

  Όσον αφορά τα εισοδήματα των γειτόνων του, ο W. Buffett αναφέρει ότι κατά μέσο όρο κέρδιζαν κατ' έτος περί τα 75.000 δολάρια, οπότε τα παιδιά του, όπως λέει, δεν ένιωσαν ότι η οικογένεια ήταν σε οικονομικό επίπεδο κάτι διαφορετικό από τον κόσμο γύρω της.

  "Έζησα τη ζωή που ήθελα να ζήσω, το ίδιο έκανε και η σύζυγός μου και έτσι μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας, καθώς έτσι είχαμε μεγαλώσει και οι δυο μας. Δεν υπήρχε βέβαια κάτι που να το θέλουμε και να μην μπορούμε να το αποκτήσουμε, αλλά την ίδια στιγμή δεν λαχταρούσαμε να συγκεντρώσουμε στην ιδιοκτησία μας υπερβολικά πολλά αποκτήματα", συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι το σπίτι της οικογένειας "ήταν σημείο συγκέντρωσης βασικά για τους φίλους της κόρης μας".

  "Δεν υπήρχε έτσι κανένας λόγος τα παιδιά μας να αναπτύξουν κάποιου είδους περίεργο ή μη συνηθισμένο αίσθημα γύρω από τα χρήματα", καταλήγει ο Buffett.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  * Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

  * Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ