Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 00:05

  Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία

  Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αγκαλιάστε την αποτυχία", συμβουλεύει ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett.

  Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη που έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 video τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το τρίτο για την αποτυχία.

  "Εάν πάρετε πέντε διαφορετικά πράγματα, καθένα από τα οποία μπορούν δυνητικά να επηρεάσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και πετύχει μόνο το ένα από αυτά, δεν θα πρέπει καθόλου να απογοητεύεστε για τα υπόλοιπα τέσσερα", λέει. 

  Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, εάν κάποιος διαθέτει πολλά χρήματα πρέπει να κάνει πράγματα που μπορούν να αλλάξουν πολλές ζωές. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνει και πράγματα που έχουν πραγματική πιθανότητα αποτυχίας.

  Τα εύκολα, ας τα κάνει κάποιος άλλος, ή πιθανότατα θα έχουν ήδη γίνει, εξηγεί. "Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία".

  Το ίδιο ισχύει και με τη φιλανθρωπία. "Θες να το κάνεις έξυπνα. Όταν έχεις τα κεφάλαια, θες να εστιάζεις σε μεγάλα πράγματα, αλλά δεν θες να εστιάζεις σε σίγουρα πράγματα, γιατί έτσι δεν θα καταφέρεις τίποτα", λέει.

  Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει κανείς να αποθαρρύνεται από το γεγονός ότι το ένα από τα πέντε, ή τα δύο ή ακόμη και τα τέσσερα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θα θέλαμε. Το ένα όμως τα καταφέρνει και έτσι αλλάζουν εκατομμύρια ζωές. Και κανείς πρέπει να νιώθει πολύ καλά με αυτό.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  * Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ