Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Σεπ-2020 15:07

  O CEO του Zoom Eric Yuan έγινε κατά 4,2 δισ. πλουσιότερος μέσα σε λίγες ώρες

  O CEO του Zoom Eric Yuan έγινε κατά 4,2 δισ. πλουσιότερος μέσα σε λίγες ώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications έγινε κατά 4,2 δισ. δολάρια πλουσιότερος.

  Οι μετοχές της εταιρείας βιντεοδιασκέψεων σημείωσαν αύξηση της τάξης του 26% φτάνοντας στα 410 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας, αφότου η Zoom ανακοίνωσε "άλμα” στα έσοδα τριμήνου, υποδηλώνοντας παράλληλα ότι η εκρηκτική ανάπτυξη του τελευταίου διαστήματος θα συνεχιστεί. 

  Εφόσον η εταιρεία σημειώσει ανάλογο επίπεδο κερδών και την Τρίτη, η περιουσία του Yuan θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Σημειώνεται ότι στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης, οι μετοχές της εταιρείας ανήλθαν έως τα 434,49 δολάρια, μετά το κλείσιμο στο επίπεδο ρεκόρ των 325,10 δολαρίων τη Δευτέρα.

  Η Zoom είναι μία από τις πλέον οφελημένες εταιρείες από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν στραφεί στη χρήση των υπηρεσιών της στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης.

  Το πελατολόγιο της εταιρεία περιλαμβάνει πλεόν 370.200 εταιρικούς πελάτες με τουλάχιστον 10 εργαζόμενους, αριθμός πέντε φορές μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι, ενώ 988 πελάτες της δαπανούν περισσότερο από 100.000 δολάρια για τη χρήση των υπηρεσιών της, έναντι λιγότερων των μισών πριν από έναν χρόνο.

  Η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκτίναξη πωλήσεων κατά 355% στα 663,5 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου - που είναι η δεύτερη υψηλότερη μεταβολή μεταξύ των μετοχών του δείκτη Nasdaq 100 κατά το προηγούμενο τρίμηνο και χαμηλότερη μόνο από την επίδοση της βιοτεχνολογικής εταιρείας Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

  Η Zoom εκτίμησε μάλιστα ότι οι πωλήσεις της για το σύνολο της χρήσης που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο θα ανέλθουν στο ύψος των 2,39 δισ. δολαρίων, ήτοι θα τετραπλασιαστούν μέσα σε ένα μόλις έτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης υπολογίζονται μεταξύ 2,40 και 2,47 δολαρίων.

  Ο ιδρυτής της εταιρείας Eric Yuan, η καθαρή περιουσία του οποίου προέρχεται κυρίως από τα 50 εκατ. μετοχές της Zoom που κατέχει, είναι ένας από τους πλέον κερδισμένους του τρέχοντος έτους. Το κλείσιμο της Δευτέρας βρήκε τον 50χρονο επιχειρηματία κατά 12,8 δισ. δολάρια πλουσιότερο, καθώς η τιμή της μετοχής της Zoom έχει πενταπλασιαστεί. 

  Οι πρώιμοι επενδυτές της Zoom, Li Ka-shing και Samuel Chen, έχουν επίσης ωφεληθεί σημαντικά από το ράλι της μετοχής. Υποθέτοντας ότι αμφότεροι συνεχίζουν να διατηρούν τα ποσοστά τους στη Zoom, ο Li θα μπορούσε να κερδίσει 2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα και ο Chen περισσότερα από 650 εκατ. δολάρια, εάν οι μετοχές της εταιρείας κλείσουν στο επίπεδο των 410 δολαρίων την Τρίτη, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Yuan δεν είναι ο μόνος σημαντικά ωφελημένος από την πανδημία, καθώς το τρέχον έτος πολλοί από τους πλουσιότερους εκπροσώπους του τεχνολογικού κλάδου είδαν τις "τσέπες” τους να φουσκώνουν. Ο Jeff Bezon της Amazon.com είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 13 δισ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ημέρα τον Ιούλιο, ενώ ο Elon Musk της Tesla κέρδισε 8 δισ. δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες τον Αύγουστο. Αμφότεροι μάλιστα είδαν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ, με τον Bezos να έχει σπάσει πλέον το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων και τον Musk να ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ