Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Σεπ-2020 12:00

  Ευρωζώνη: Στο 7,9% η ανεργία τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη - Στο 17% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο

  Ευρωζώνη: Στο 7,9% η ανεργία τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη - Στο 17% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δείκτης της ανεργίας στην ευρωζώνη σημείωσε μικρή άνοδο στο 7,9% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

  Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τις εργασίες τους έχει κρατηθεί χαμηλά από τα προσωρινά κυβερνητικά προγράμματα στήριξης των θέσεων εργασίας και τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

  Ωστόσο, ο χαμηλότερος πληθωρισμός εν μέσω σαρωτικής ανακοίνωσης απολύσεων, δηλώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μακρύ αγώνα για ανάκαμψη.

  Ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε άνοδο από το 7,7% του Ιουνίου, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 344.000.

  Τον ίδιο μήνα πέρυσι το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 7,5%.

  Τα κυβερνητικά προγράμματα που καταβάλλουν μέρος των μισθών των εργαζομένων εάν οι επιχειρήσεις δεν τους απολύσουν, έχουν βοηθήσει να διατηρηθούν εκατομμύρια θέσεις, αλλά αυτό ίσως να μην διαρκέσει καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να περιορίζει τα ταξίδια και τη δραστηριότητα.

  Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ξανά στην Ισπανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες, εντείνοντας τις ανησυχίες για ένα περαιτέρω κύμα περιορισμών στις συγκεντρώσεις και στην δραστηριότητα.

  Η Eurostat εκτιμά ότι 15,184 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ εκ των οποίων τα 12,793 εκατ. στην ευρωζώνη, ήταν άνεργοι τον Ιούλιο του 2020. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 336.000 στην ΕΕ και κατά 344.000 στην ευρωζώνη.

  Αναφορικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο. Στους νέους κάτω των 25 ετών η ανεργία ήταν 37,5% τον Μάιο από 32,6% τον Απρίλιο. Το ποσοστό της ανεργίας στους άνδρες ήταν 13,3% αυξημένο από το 13,1% του Απριλίου, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ήταν 21,8% το Μάιο από 18,8% τον Απρίλιο του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ