Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Αυγ-2020 21:51

  "Ελλάδα και Λιβύη συζητούν για οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων", λένε οι δυνάμεις του Χαφτάρ

  "Ελλάδα και Λιβύη συζητούν για οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων", λένε οι δυνάμεις του Χαφτάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξελίξεις και στο μέτωπο Ελλάδας - Λιβύης αποκαλύπτει ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ.

  Λογαριασμός στο Twitter που πρόσκειται στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύη έκανε ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι "Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν διαπραγματεύσεις για οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων".

   

   

  Στην ανάρτηση του ο LNA επικαλείται ένα άρθρο του libyareview σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Abdul-Hadi Al-Hawaij, αποκάλυψε ότι το υπουργείο του έχει συνομιλήσει με το ελληνικό επί του θέματος. "Τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, καθώς και να συζητήσουν ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών".

  Σύμφωνα με το άρθρο ο Al-Hawaij σημείωσε ότι η Λιβύη χαιρετίζει μια λύση μέσω του άρθρου 74 του Δικαίου της Θάλασσας, που αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνίες και καλή γειτονία.

  Το Λιβυκό ΥΠΕΞ χαιρέτισε τη συμφωνία που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας. Τόνισε ότι η Λιβύη χαιρετίζει κάθε συμφωνία που είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ και η οποία διατηρεί τα δικαιώματα των Λιβύων.

  Τόνισε ότι οι επισκέψεις του Λιβύου προέδρου του Κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ, σε ορισμένες χώρες είχαν ως στόχο να αποσαφηνίσουν την πολιτική πρωτοβουλία Λιβύης-Αιγύπτου. Ο ομιλητής ισχυρίστηκε ότι ο λαός της Λιβύης είχε εξαντληθεί από την παρουσία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

  "Ένας από τους πιο σημαντικούς όρους για συναίνεση μεταξύ των Λιβύων είναι να απομακρυνθεί η τουρκική επέμβαση στη χώρα και να αφεθεί το θέμα στους Λιβύους να αντιμετωπίσουν την κρίση", πρόσθεσε.

  Λιβυκός Εθνικός Στρατός: Καταστρέψαμε σκάφος με Σύρους μαχητές

  Σε διαφορετική ανάρτηση στο Twitter, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός αναφέρει εξάλλου ότι κατέστρεψε σκάφος που μετέφερε Σύρους μαχητές και μισθοφόρους πιστούς.

  "Στοχεύσαμε και καταστρέψαμε ένα σκάφος που μετέφερε Σύρους μαχητές και μισθοφόρους που είναι πιστοί στην Τουρκία και στην Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNA) αφού πέρασαν στη θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σίρτης", αναφέρεται στην ανάρτηση.

  "Το σκάφος προειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν απάντησε", σημειώνεται στον ίδιο λογαριασμό. Ο στόχος καταστράφηκε με αποτέλεσμα "το θάνατο 20 Σύρων τρομοκρατών μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία και στο τελειωμένο GNA".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ