Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2020 19:44

  Συμφωνίες Novavax με Ινδία και Ιαπωνία για διάθεση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

  Συμφωνίες Novavax με Ινδία και Ιαπωνία για διάθεση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με το Serum Institute της Ινδίας και με την ιαπωνική Takeda Pharmaceutical για τη διάθεση του εμβολίου που αναπτύσσει κατά του κορονοϊού σε Ινδία, Ιαπωνία και άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

  Η είδηση ήρθε μόλις μερικές ημέρες αφότου η Novavan ανακοίνωσε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσει κατά του κορονοϊού, τα οποία ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν ως τα περισσότερο υποσχόμενα μεταξύ των πειραματικών εμβολίων για τα οποία έχουν δημοσιευθεί προκαταρκτικά στοιχεία μέχρι τώρα.

  Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Serum Institute της Ινδίας, η οποία προβλέπει την πώληση 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου στην Ινδία και σε άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Η Novavax και το Serum Institute θα μοιράζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις. Όπως ανακοίνωσε η Novavax, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ίδια θα παρέχει το αντιγόνο του εμβολίου και τον ανοσοενισχυτικό παράγοντα, αν και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με το Serum Institute προκειμένου το ινστιτούτο να παρασκευάζει το αντιγόνο στην Ινδία.

  Επίσης, την Παρασκευή η Novavax και η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρείας Takeda Pharmaceutical ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πώληση του εμβολίου στην Ιαπωνία. Η Novavax ανέφερε ότι η Takeda σχεδίαζε να παράγει πάνω από 250 εκατομμύρια δόσεις ετησίως.

  Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Takeda θα παράγει το αντιγόνο του εμβολίου και η Novavax θα παρέχει το ανοσοενισχυτικό. Η Novavax θα πληρωθεί με βάση ένα χρονοδιάγραμμα που προβλέπει συγκεκριμένους στόχους, ενώ θα λαμβάνει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του εμβολίου.

  Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, η Novavax ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Fujifilm Diosyn Biotechnologies για την παρασκευή του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. Επίσης, τον Μάιο, η Novavax εξαγόρασε την εταιρεία Praha Vaccines από τον Όμιλο Cyrus Poonawalla, στον οποίο ανήκει το Serum Institute της Ινδίας, η οποία διαθέτει μονάδα παρασκευής φαρμάκων στην Τσεχική Δημοκρατία. Η Novavax εξαγόρασε την Praha Vaccines έναντι 167 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας ότι θα αξιοποιούσε το εργοστάσιο στην Τσεχία για την παραγωγή του αντιγόνου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ