Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 21:01

  Kaplan (Dallas Fed): Η αναζωπύρωση του ιού "μπλοκάρει" την ανάκαμψη της οικονομίας - Ανάγκη για νέα τόνωση

  Kaplan (Dallas Fed): Η αναζωπύρωση του ιού "μπλοκάρει" την ανάκαμψη της οικονομίας - Ανάγκη για νέα τόνωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κορονοϊού έχει "μπλοκάρει" την ανάκαμψη της οικονομίας και το Κογκρέσο χρειάζεται να λάβει νέα μέτρα τόνωσης, τόσο με βοήθεια προς τους ανέργους όσο και με χρηματοδότηση προς τις πολιτειακές και τις τοπικές αρχές ανά τις ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) στο Ντάλας, Robert Kaplan, την Τετάρτη.

  "Θεωρώ ότι η οικονομία χρειάζεται τη συνέχιση των ομοσπονδιακών επιδομάτων ανέργίας", ανέφερε ο Kaplan σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN. "Ενδεχομένως να μην χρειάζεται να έχουν την ίδια μορφή με εκείνη που έχουν σήμερα, αλλά χρειάζεται συνέχισή τους", είπε.

  Ο Kaplan αρνήθηκε να προσδιορίσει πόση ακριβώς πρέπει να είναι η βοήθεια που οι ομοσπονδιακοί γερουσιαστές και βουλευτές θα πρέπει να εγκρίνουν, ωστόσο τόνισε ότι τα νέα μέτρα τόνωσης, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση μάσκας, είναι κομβικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

  Προέβλεψε εξάλλου ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ανακάμψει με μεγέθυνση 20% το γ' τρίμηνο σε σχέση με το β', ωστόσο πρόσθεσε ότι ακόμη κι έτσι αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας στο σύνολο του 2020 κατά περίπου 5%.

  Ο αξιωματούχος της Fed ανέφερε ακόμη ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί την πορεία του ιού, ενώ σημείωσε ότι τοπικά shutdown σε περιοχές των ΗΠΑ πιθανόν να είναι απαραίτητα εάν οι μονάδες υγειονομικής περίθαλψης αρχίσουν να πλησιάζουν στα όριά τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ