Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 16:28

  Νέο νομοσχέδιο Ερντογάν: "Κόβει" τα αγγλικά από ονόματα εταιρειών, πινακίδες και... τηλεόραση

  Νέο νομοσχέδιο Ερντογάν: "Κόβει" τα αγγλικά από ονόματα εταιρειών, πινακίδες και... τηλεόραση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκική Ένωση Γλωσσών (TDK) επιδιώκει να μειώσει την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας, καθώς ανέφερε ότι πρέπει να προταθεί νομοσχέδιο που θα προστατεύει την τουρκική γλώσσα.

  Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ύπατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, το TDK παρουσίασε μια έκθεση σχετικά με τη χρήση ξένων λέξεων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των εταιρειών, των ξενοδοχείων, των εμπορικών κέντρων και των πινακίδων, λέγοντας ότι οι αγγλικές λέξεις χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.

  Το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να υποβληθεί νομοσχέδιο από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σχετικά με το ζήτημα, το επόμενο νομοθετικό έτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

  Το TDK είπε επίσης ότι στο παρελθόν έχουν υποβληθεί στο κοινοβούλιο ορισμένα νομοσχέδια για την αφαίρεση ξένων λέξεων σε διαφημίσεις, διαφημιστικές πινακίδες, πανό, ονόματα εταιρειών και εστιατόρια, καθώς και για τη σωστή χρήση των τουρκικών.

  Λέγοντας ότι οι αγγλικές λέξεις θεωρούνται επί του παρόντος σαν να είναι μέρος των Τούρκων, η ένωση σημείωσε ότι οι παρουσιαστές και οι καλεσμένοι στις τηλεοπτικές εκπομπές μιλούν αγγλικά "για να είναι πιο εντυπωσιακοί", προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει άρθρα που να αποτρέπουν κάτι τέτοιο.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ