Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 22:52

  Ο Αλβανός πρόεδρος επικύρωσε τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας

  Ο Αλβανός πρόεδρος επικύρωσε τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα ενέκρινε τη Δευτέρα πρωτόκολλο εφαρμογής για συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

  "Με αυτήν τη συμφωνία, γίνονται οικονομικές συνεισφορές για την αγορά υπηρεσιών και αγαθών για στρατιωτικούς σκοπούς. Έτσι, επηρεάζεται η αύξηση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας", δήλωσε δήλωση της προεδρίας.

  Η συμφωνία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας με την Τουρκία και της φιλίας καθώς και σταθερών σχέσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, προστίθεται στη δήλωση.

  Η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας για την Αλβανία για την αγορά προϊόντων που παράγονται 100% στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

  Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη από τις δύο χώρες στις 24 Ιανουαρίου και στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία στις 23 Ιουλίου.

  Μετά την έγκριση του προέδρου, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ 15 ημέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπέγραψαν επίσης τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο αμυντικής συνεργασίας.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ